Wethouder Kuiper (gemeente Enschede) opent familiekamers Vredehof

24 maart 2009


Door middel van het overhandigen van een oversized toegangspas aan directeur Herman Wormgoor, heeft wethouder Kuiper afgelopen vrijdag de nieuwe en voor Almelo unieke 24-uurs familiekamers van Vredehof Uitvaartverzorging geopend.

Wethouder Kuiper signaleerde in zijn speech de toenemende wens voor het afscheid nemen op een eigen en persoonlijke wijze. De realisatie van deze, voor Almelo unieke vorm van dienstverlening sluit hier prima bij aan.

Er zijn drie familiekamers gerealiseerd, deze zijn verschillend van indeling en grootte. De familie kan zelf de kamer van hun voorkeur kiezen. Familie heeft hiermee de mogelijkheid om dag en nacht de overledene te bezoeken.

Door middel van een pasjessysteem is bezoek op ieder gewenst tijdstip mogelijk, en zo lang als gewenst. De kamers zijn voorzien van airconditioning, radio/cd, een bankstel, een keukenblok en toilet. De grootste kamer is eveneens voorzien van televisie en dvd. Vredehof geeft aan dat de familie hier, net als thuis, indien gewenst ook bezoek kan ontvangen. Men kan zelf aan de kamer een heel eigen karakter geven door foto’s, muziek, tekeningen en andere persoonlijke items. Hierin wordt alle vrijheid gegeven. Voor het gebruik van deze kamers rekent Vredehof een extra toeslag op de reguliere aulakosten van resp. 100,--, 140,-- en 180,-- euro voor de grootste kamer, voor de hele periode van overlijden tot aan het moment van de uitvaart.

Na de opening was er voor de aanwezigen de mogelijkheid om de familiekamers te bezichtigen. Ook het Open Huis dat aansluitend aan de opening op vrijdag en zaterdag door Vredehof werd georganiseerd werd goed bezocht. Naast het bezichtigen van de familiekamers konden de bezoekers geïnformeerd worden over verschillende aan de uitvaart gerelateerde producten en diensten.

Vredehof, in Enschede voortgekomen uit de coöperatieve gedachte, is geworteld in een groot deel van Twente en Salland. Zij heeft vestigingen in Enschede, Losser, Haaksbergen, Eibergen, Neede, Almelo, Rijssen, Enter, Holten en Bathmen. De uitvaartorganisatie kent een lange traditie van aandacht en werkelijke betrokkenheid, van zorg die verder gaat. Maar ook een traditie van vernieuwen. Vredehof Uitvaartverzorging B.V. heeft met vrijwel alle verzekeringsmaatschappijen in Nederland cont(r)acten voor het uitvoeren van uitvaarten. De organisatie is er voor alle gezindten, is vertrouwd met alle rituelen en gebruiken en schept tegelijkertijd ruimte voor nieuwe vormen. Vrijwel de gehele dienstverlening wordt met eigen mensen en middelen uitgevoerd. Vredehof is daardoor nauwelijks afhankelijk van derden en dat geeft zekerheid, ondersteund door Keurmerk Uitvaartzorg en ISO gecertificeerd.