nieuws

Facultatieve
Sponsors

NOS: Jongeren rouwen online #restinpeace

24 december 2014

Het leven van jongeren bestaat steeds meer uit een combinatie van online en offline. Dat is ook zichtbaar als jongeren in rouw zijn. Steeds meer gebruiken zij de online wereld om hun rouw kenbaar te maken. Het online rouwen is volgens onderzoekers Rutger van den Berg en klinisch psycholoog Mariken Spuij zelfs een trend in 2014.

De onderzoekers laten aan de NOS weten dat het land bij grote rampen collectief rouwt. Een voorbeeld daarvan zijn de vele tienduizenden reacties op Condoleance.nl na de ramp met de MH17. Nooit eerder werden zoveel reacties geplaatst na een ramp. Maar jongeren individueel gaan ook een stuk verder in het delen van hun rouw. Ze schrijven er bijvoorbeeld over op Twitter of op andere social media.

Het online rouwen heeft voordelen maar het kan ook nadelen hebben. In het artikel van de NOS wordt het voorbeeld beschreven van een jongen die op Twitter schrijft over het aanstaande overlijden van zijn vader. De jongen hoopt op empathie en steun van anderen, maar wat zal het met de jongen doen als zijn bericht niet wordt gedeeld en reacties uitblijven? Zal hij zich dan niet juist veel eenzamer voelen?

Lees het artikel op de website van de NOS.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >