nieuws

Facultatieve
Sponsors

Crematorium in Haarlo

8 oktober 2015

Rondom Rouw wil een crematorium realiseren op Het Aamschot in Haarlo. Naar het zich laat aanzien hebben de initiatiefnemers van het crematorium een meerderheid van de lokale politiek achter zich, dat meldt de Tubantia.

Verschillende lokale facties staan achter het plan om een crematorium te realiseren op landgoed Het Aamschot. Tijdens de behandeling van het plan in de raadscommissie ruimte was een meerderheid van de lokale fracties enthousiast over het plan. Vijf omwonenden van Het Aamschot hebben bezwaar tegen de komst van een crematorium op deze locatie.

De fractie van de PvdA twijfelt nog of het wil instemmen. De partij vindt de huidige financiƫle afspraken met crematorium Usselo ook belangrijk. De gemeente Berkelland ontvangt nu nog 60 euro voor elke inwoner die wordt gecremeerd in Usselo. Het college vindt overigens dat dit geen goed argument is omdat het dan is alsof de gemeente een commercieel belang heeft om een nieuw crematorium niet toe te staan. GroenLinks wil graag nog meer zekerheden over wat er gebeurd als het crematorium in de toekomst zou worden verkocht aan een van de grote uitvaartorganisaties. De partij is bang dat die in de toekomst mogelijk anders omgaan met het groen en de rust op het landgoed.

Op 15 oktober zal de gemeenteraad stemmen over het crematoriumplan.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >