Mr Willem van der Putten

Mr Willem van der Putten Spelregels
Over Mr Willem van der Putten
Facultatieve
Sponsors

Onderhoud graf verplicht betalen?


7 maart 2012

Vraag nummer: 27700

Mr. v.Putten,
Onze vraag is : kan de eigenaar van een begraafplaats ( bij ons de Gemeente H-veld - G- dam) ons verplichten om onderhoudskosten voor het graf te betalen van onze ouders. Wij willen dit als kinderen zelf doen, maar we worden verplicht om dit te betalen. Het bedrag voor 10 jaar wat hiervoor wordt gevraagd is € 856,20. Graag uw reactie hierop
B.v.b.d. Fam. Dekker

Antwoord:

Geachte heer of mevrouw,

Ja, de eigenaar van een begraafplaats kan rechthebbenden op graven verplichten om onderhoudsbijdragen aan de begraafplaats en/of onderhoudskosten voor graven en grafmonumenten te betalen.
Dat geldt zowel voor gemeentelijke als voor bijzondere (kerkelijke en andere niet-gemeentelijke) begraafplaatsen.

De meeste begraafplaatsen stellen het betalen van onderhoud verplicht.
Begraafplaatshouders zijn in het verleden tot een dergelijke verplichting gekomen omdat zeer veel mensen de graven van hun dierbaren niet onderhouden. En ook omdat er van veel graven geen nabestaanden meer zijn.

Vergelijk eerdere vragen, zoals Verplichte onderhoudskosten na verlenging grafrechten zoon, Zelf onderhoud aan graven doen en Kosten onderhoud graf.

Met vriendelijke groet,

mr W.G.H.M. van der Putten

TIP
Bezoek ook eens de video-adviesrubriek: Infotheek - reportages - kijkersvragen - juridische vragen en antwoorden (klik hier).

Zoals over een nieuwe wettelijke regeling voor het eigendom van grafmonumenten sinds maart 2011: Van wie is de grafsteen?

Stel een vraag:

Op dit moment is het stellen van nieuwe vragen tijdelijk niet mogelijk.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >