Telefoon

Dag en nacht zijn wij samen. Mijn telefoon en ik. We hebben een bijzondere relatie. Het is een beetje flauw om te zeggen dat de relatie louter zakelijk is. Als híj mij roept dan neem ík op. ’s Nachts of onder de douche, meestal overdag en soms als het mij eigenlijk niet schikt.

Toen ik mijn bedrijf begon wist ik niet hoeveel impact de ringtone van de telefoon zou hebben. Of sterker, ik wist niet eens wat een ringtone was. Nu heb ik een puberzoon en die is buitengewoon goed op de hoogte van de mogelijkheden en de gebreken van mijn mobieltje. En tja, de lat ligt hoog, dus veel te vaak laat ik me verleiden door een jonger, slimmer model met meer sex-appeal. De bijbehorende gebruiksaanwijzing vergt ook steeds meer studie.
De zegen van de mobiele telefoon is dat mijn actieradius groter is geworden. In plaats van achter mijn bureau of op de bank te wachten op een melding kan ik op stap zonder het idee te hebben iets te missen. Een goede aanbieder is daarvoor wel een vereiste.

Mijn relatie met Ben (tegenwoordig T-Mobile) was van korte duur. Zodra ik namelijk een dak boven mijn hoofd had was Ben vertrokken. Ben wist zichzelf goed te verkopen, maar kon het niet waarmaken. Tegenwoordig heb ik verkering met een standvastiger type. Soms lonk ik wel eens naar een ander, aangetrokken door lagere tarieven. Maar ja, we kennen elkaar inmiddels door en door en dat is ook veel waard. Doordat ik elke twee jaar een nieuw apparaat van de aanbieder krijg, houdt dat de relatie ook fris.

In de achting van mijn zoon ben ik inmiddels gestegen. Ik ben vaardig in het smssen, kan een foto maken en als ik me inspan lukt ook een videofilmpje. Als hij erg onder de indruk is van een nieuw technisch kunstje wat ik onder de knie heb gekregen zegt hij: “Hmpf, je lijkt wel een puber met die telefoon van je.” Ik vat het op als een compliment. Behalve die keer dat ik al smssend tegen een lantaarnpaal liep.

Mijn broer was in oktober met vakantie naar Mexico. Op een gegeven moment kreeg ik een berichtje: “Weet jij iets van Wilma? De stoelen worden binnengezet en de ramen van het hotel dichtgetimmerd. Ik kan alleen CNN ontvangen en die hebben het vooral over Florida”. Geholpen door de hedendaagse informatievoorziening kon de rest van de familie broerlief op de hoogte stellen van de kracht van Wilma zodat hij en zijn gezin naar veiliger oorden konden vertrekken.

Een mobiele telefoon kan een zege zijn, maar ik betrap mezelf er op dat ik soms ook even gemakkelijk bel terwijl ik ergens sta te wachten of onderweg ben. Niet altijd krijgt de persoon aan de andere kant van de verbinding dan de aandacht die hij of zij verdiend en/of nodig heeft. Het praat heel anders als je in een stoel zit en echt naar de ander luistert of ondertussen de afwasmachine staat uit te ruimen, de aardappelen in een pan gooit of een ander klusje doet.

De laagdrempeligheid van het contact door de mobiele telefoon heeft ook al menig buiten-echtelijke relatie tot bloei gebracht en huwelijken doen wankelen. Een erotisch getinte sms heeft een lage drempel. Het versturen kost minder moed dan een rechtstreeks voorstel. De verzender kan zich altijd verschuilen achter ‘verkeerd nummer gekozen’, ‘het is een grapje’ of ‘mijn zoontje speelde met mijn mobiel’. Omdat je de geadresseerde niet recht in de ogen kijkt, hoef je er ook niet heel dapper voor te zijn. Ook een afwijzing komt om dezelfde reden minder hard aan.

Die ene keer dat ik in de polder stond en de door mij bestelde grijze rouwauto niet reed en de chauffeur geen telefoon bij zich had, was de mobiele telefoon de mogelijkheid om dat voorval niet op een catastrofe te laten uitlopen.

De mobiele telefoon is mijn held!

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >