nieuws

Facultatieve
Sponsors

Kifid gaat klachten verzekerden Ardanta behandelen

26 januari 2023

Het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid) heeft klachten ontvangen over de enorme indexatie die sommige verzekerden van Ardanta hebben gekregen. Soms is de premie meer dan verdubbeld, zelfs bij mensen die al decennia een uitvaartverzekering hebben. Het Kifid gaat de klachten behandelen.

Het consumentenprogramma Radar besteedt inmiddels ook aandacht aan de indexatie van de premie van verzekerden van Ardanta. In het Radar-forum melden zich inmiddels verschillende polishouders die opeens veel meer moeten betalen voor hun uitvaartverzekering. Het Kifid zegt tegen Radar dat premieverhogingen wel zijn toegestaan, als dit is overeengekomen in de polis en voorwaarden. De woordvoerder zegt niet te weten hoe de geschillencommissie van het Kifid over de binnengekomen klachten zal oordelen.

Auke Plantinga, universitair hoofddocent Finance aan de Rijksuniversiteit Groningen, noemt de indexatie van dit jaar bij Ardanta onredelijk. Aan Radar laat hij weten dat mensen juist niet willen dan hun premie zo hoog is in de laatste jaren van hun leven, zeker omdat mensen dan minder inkomen hebben.

Lees het uitgebreide artikel, waarin verschillende mensen vertellen over stijging van hun premie, op de website van Radar.

Leestip:
Dagblad Tubantia: Herman uit Enschede (81) schrikt van extreme stijging uitvaartpremie: ‘Dan kan ik zeker wel een heel dure kist kopen?’.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >