nieuws

Facultatieve
Sponsors

Veel irritaties tijdens informatieavond nieuw crematorium Zwolle

12 juni 2018


Maandagavond kwamen diverse voor- en tegenstanders van een tweede crematorium op herdenkingspark Kranenburg bij elkaar. Tijdens een informatieavond werden raadsleden bijgepraat over de plannen van Respectrum, dat meldt de Stentor.

Respectrum wil een tweede crematorium bouwen op Kranenburg. Een aantal organisaties die nu al een vestiging hebben op Kranenburg en enkele uitvaartondernemers zijn tegen de komst van het crematorium. Ze vrezen voor onnodige verwarring en drukte op Kraneburg.

De projectgroep die eerder een plan ontwikkelde voor de toekomstige invulling van Kranenburg is verontwaardigd over de opstelling van de gemeente. Terwijl de projectgroep met de gemeente serieus bezig was om te kijken of er een natuurbegraafplaats gerealiseerd kan worden op Kranenburg, tekende de voormalig wethouder een intentieovereenkomst met Respectrum (Respectrum en de projectgroep hebben hun plannen beiden gericht op hetzelfde stuk grond). Daarbij werd afgesproken dat Respectrum voor het einde van dit jaar met een uitgewerkt plan komt. De nieuwe wethouder wil dat plan eerst afwachten. Uiteindelijk is het aan de raad om een definitief besluit te nemen.


Kijk voor uitgebreide informatie over het thema uitvaart in Zwolle op www.uitvaart-zwolle.nl.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >