nieuws

Facultatieve
Sponsors

Rouwlust: boek over seksualiteit en huidhonger bij weduwen

7 december 2017

RouwLust

RouwLust Ik heb honger mijn hele lichaam schreeuwt Op zaterdag 9 december om 14.00 uur vindt in het Filmhuis Oosterbeek de presentatie plaats van het boek RouwLust. Een boekje open over huidhonger, gemis en verlangen door en voor weduwen. In deze publicatie worden seksualiteit en huidhonger uit het taboe gehaald op een manier die kwetsbaar en enorm krachtig is. De bijzondere vormgeving raakt het gevoel dat voorbij de woorden gaat.

RouwLust

Dood is een taboe. Jong doodgaan is een taboe. Seks is een taboe. Over de worsteling van weduwen met seksuele verlangens en huidhonger is nog nooit geschreven. In dit boekje open geven weduwen vrij wat onder de oppervlakte leeft. Seksualiteit en huidhonger raken aan een universeel verlangen. Het is intiem en privé, maar soms kan privé ook heel erg in je eentje zijn. In RouwLust mag het erover gaan, vaak poëtisch verwoord, soms rauw, soms hilarisch. Altijd puur en onomwonden net als de dood die er ook geen doekjes om windt. Recht in je gezicht, recht in je hart. Omdat het is zoals het is. RouwLust.

De dode geliefde, de gemene deler

Het idee van dit boek ontstond op het congres van Stichting De Jonge Weduwe dat als thema huidhonger had en waar meer dan 100 vrouwen verhalen deelden over hun gemis en verlangen. Daar waar verhalen van vrouwen verbonden worden, ontstaat weer kracht. Levenskracht en ondernemerskracht. Dit bracht Esther Cohen, Sandra van Kolfschoten en Miranda van der Vegt ertoe om een boek over huidhonger samen te stellen uit schrijfsels van weduwen. Vrouwen met kinderen, vrouwen zonder kinderen, jonge vrouwen, oudere vrouwen, beeldschone vrouwen, allemaal dood-gewoon-vrouwen.

Het boek is te bestellen op www.rouwlust.com

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >