nieuws

Facultatieve
Sponsors

‘De Makers’ Afl. 2: Ambachtelijke uitvaartkisten van uitsluitend natuurlijke materialen

19 september 2017


Bas Oosterom en Alex Zeller uit Ouderkerk aan den IJssel werken al jaren samen als hoveniers. Werken met hout en groen is dé passie van de twee. Sinds kort produceren ze een unieke lijn ecologische uitvaartkisten met een natuurlijke uitstraling. In het programma ‘De Makers’ is te zien hoe deze duurzame kisten worden gemaakt van massief hout en andere natuurlijke materialen. Zo bestaat de mogelijkheid deze met mos af te werken.



Bas en Alex van Dust to Dust, vinden het bij alles wat ze maken belangrijk dat de materialen duurzaam en ecologisch zijn. Ze hebben daarbij ook oog voor detail want elke kist ziet er prachtig uit. In ‘De Makers’ vertellen ze waar hun materialen vandaan komen en legt Alex uit dat het overlijden van zijn schoonvader hem inspireerde om zelf duurzame uitvaartkisten te maken. De kisten van Dust to Dust zijn goedgekeurd door Stichting GreenLeave.

‘De Makers’

Het programma ‘De Makers’ brengt producenten van duurzame uitvaartproducten in beeld. In de serie vertellen deze makers over hoe ze hun passie voor duurzaamheid hebben vertaald in een uniek uitvaartproduct. Denk daarbij aan uitvaartkisten, waden, urnen, grafmonumenten en rouwbloemen. De uitzendingen zijn vanaf 12 september te zien op www.greenleave.nu.

Over GreenLeave

De uitvaartondernemers die bij Stichting GreenLeave zijn aangesloten bieden de consument een breed aanbod aan duurzame producten en diensten. Uitgangspunten daarbij zijn: het gebruik van hernieuwbare en zoveel mogelijk lokale grondstoffen, het vermijden van bestrijdingsmiddelen of giftige stoffen, een energiezuinig productieproces, en zorgen voor eerlijke arbeid. Dit heeft geleid tot een reeks concrete criteria voor de duurzame uitvaart, die zijn getoetst door de Stichting Natuur & Milieu. Daarnaast handelen de aangesloten uitvaartondernemingen ook in hun eigen bedrijfsvoering vanuit het gedachtegoed van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Kijk voor een duurzame uitvaartondernemer bij u in de buurt op www.greenleave.nu.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >