nieuws

Facultatieve
Sponsors

Aula crematorium Haarlem moet compleet afgebroken en daarna opnieuw opgebouwd worden

18 juli 2017

Na bouwtechnisch onderzoek is eind 2016 besloten om de aula van het Yarden Crematorium Haarlem aan de Vergierdeweg tot nader bericht niet te gebruiken. Het bouwtechnisch rapport stelt dat bij zeer zware weersomstandigheden het gebouw verzwakt kan raken waardoor er een onveilige situatie kan ontstaan voor de bezoekers en medewerkers. Dit willen wij uiteraard voorkomen.

Crematorium is volledig operationeel

Voor afscheidsplechtigheden wordt sindsdien uitgeweken naar andere ruimtes in het crematorium zoals de familiekamer en de belangstellendenruimte, waar een kleine aula gecreëerd is om met maximaal 60 personen een afscheidsplechtigheid bij te wonen. Voor grotere diensten wordt gebruik gemaakt van de aula’s van de nabijgelegen begraafplaatsen. Het crematorium is verder volledig operationeel, de maatregel treft uitsluitend de aula.

Nieuwbouw plannen

Inmiddels is besloten om de aula af te breken en te vervangen door een nieuwe aula. Ook de belangstellendenruimte, de familiekamer en de koffiekamer worden afgebroken en vervangen. De overige delen van het crematorium blijven intact. De voorbereidingen voor sloop, nieuw-/verbouw zijn in volle gang. In overleg met gemeente, welstand en vergunninghouders wordt het programma van eisen opgesteld.

Na akkoord van Welstand (naar verwachting in het laatste kwartaal van 2017) kan het ontwerp worden voorbereid voor de aanvraag omgevingsvergunning, die in het eerste kwartaal van 2018 wordt verwacht. Daarna kan worden gestart met sloop en nieuw-/verbouw. We doen ons uiterste best om tijdens de nieuw-/verbouw de crematies door te laten gaan. Uiteraard kunnen de plechtigheden dan ook blijven plaatsvinden in de aula's van de twee aangrenzende begraafplaatsen.

Kijk voor uitgebreide informatie over het thema uitvaart in Haarlem op www.uitvaart-haarlem.nl.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >